Skip to main content
29 mei 2023

Jan Rotmans over de noodzaak van een circulaire economie: ‘Alles draait straks om grondstoffen’

Het stikstofdebat is nog maar een klein voorproefje van de chaos die Nederland de komende jaren te wachten staat. Dat stelt Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus University. In dit verhelderende interview met MT/Sprout legt hij uit dat de échte impact op gebied van wetgeving inzake duurzaamheid en circulariteit niet uit Den Haag komt, maar uit Brussel.

Veel van de maatregelen uit de Nederlandse klimaatplannen hebben voor de meeste bedrijven niet direct gevolgen. Maar dat betekent allesbehalve dat deze bedrijven de komende jaren business as usual kunnen bedrijven. ‘In Brussel wordt zo ongeveer elke week wel een wet of amendement aangenomen die het beleid aanscherpt richting duurzaamheid en circulariteit’, aldus de hoogleraar Transitiekunde. ‘Nederlandse bedrijven hebben echt geen idee hoe snel dat gaat en welke enorme impact die maatregelen zullen hebben.’

Umfields staat als bondgenoot bedrijven bij die de omslag naar duurzaam en circulair willen maken, maar nog niet weten hoe dat succesvol door te voeren in hun bedrijf.

Lees hier het artikel