Skip to main content
29 juli 2023

Transitie naar circulaire economie is tot stilstand gekomen

De miljarden euro’s die EU-landen hebben ge├»nvesteerd in de transitie naar een circulaire economie missen hun effect. Dat stelt de Europese Rekenkamer vast. Dat komt doordat bedrijven zelf te weinig worden betrokken, zegt Otto Raspe van de Rabobank in dit artikel op BNR. Dit is intussen een bekend gegeven. En zorgwekkend voor de lange termijn.

“Het is volgens Raspe belangrijk om hen weer aan boord te krijgen. Want het gaat om de toekomstbestendigheid. ‘De Nederlandse economie is heel competitief, maar gebruikt veel energie en grondstoffen om die positie te behouden. Als die grondstoffen op een gegeven moment heel duur en schaars worden, tast dat de concurrentiepositie aan. En op een gegeven moment sta je buitenspel. Als je wilt blijven ondernemen, moet je dus wel die transitie doormaken.”

Lees het hele artikel