Skip to main content

Veiling Zaltbommel

Veiling Zaltbommel is een coöperatie die de belangen van de bij hen aangesloten tuinders behartigd en hun producten verhandeld. In 2019 ging het met de coöperatie zowel qua bedrijvigheid als qua (financiële) resultaten de verkeerde kant op. Tijd voor een strategische heroriëntatie.

Het bestuur heeft toen ons samen met een collega adviseur gevraagd om onderzoek te doen naar een mogelijke toekomst van de coöperatie en hierover een advies uit te brengen. Na een lang en intensief onderzoek hebben we de Veiling Zaltbommel geadviseerd om zelfstandig door te gaan en terug naar de kern te gaan. Daarnaast hebben we de eerste stappen begeleid op dit pad, waaronder het aannemen van een nieuwe commercieel directeur. Tegenwoordig bloeit de veiling als nooit tevoren.

“In een snel veranderend landschap was er voor onze coöperatie dringend behoefte aan een strategische heroriëntatie. In 2019 hebben Ubbo Kuper en Kees van Delft (Flamma Business Development) een onderzoek gedaan naar en advies uitgebracht met betrekking tot de strategische toekomst van het bedrijf.

Uit dit onderzoek bleek dat de veiling zelfstandig door kon, maar dat hiervoor organisatorisch de bakens wel verzet moesten worden. De eerste stappen van de nieuwe strategie zijn door hen gezet, waarbij Ubbo met name aan de operationele- en financiële kant van de nieuwe route werkte.

Met hun inzet hebben zij een eerste aanzet gegeven tot een succesvolle toekomst van Veiling Zaltbommel. Dit tot grote tevredenheid van de leden van de coöperatie, de telers.”


René Simons

bestuursvoorzitter Veiling Zaltbommel