Skip to main content
1 oktober 2023

700 km en 18.000 hoogtemeters

700 km en 18.000 hoogtemeters in 6 dagen. Bijna 1/3 over gravelpaden en lang niet altijd de makkelijkste paden.
Torino-Nice Rally was een geweldige uitdaging.
Met 6 mannen die 1 gezamenlijk doel hadden: samen in Nice aankomen.

Het is een mooie metafoor voor teambuilding. Als maar helder is waar je naar toe wilt gaat veel vanzelf. Iedereen weet waar z’n kracht zit, iedereen pakt z’n rol. Dat was echt mooi om te zien.
De ene was een fietsenmaker (wat erg handig bleek..), een ander ging koken toen dat nodig bleek. Mijn rol was de routes maken, en de overnachtingen regelen. Ik kreeg mooie complimenten over de routes, maar omdat het m’n hobby is ging ook dat vanzelf.
Als leider is dit ook hoe ik het voor me zie: duidelijk maken waar we met de organisatie naar toe moeten. Dan pakken de mensen het zelf aan. Iedereen wil graag zijn meerwaarde leveren in waar hij goed in is.

Het mooie is dat door het doel dat je hebt alle afzien makkelijk gaat. Want dat viel eigenlijk tegen: we waren best ambitieus geweest in wat realistisch was per dag. En dus werden de dagen best lang maar uiteindelijk klaagde niemand hierover.

En de beloning: alle mooie impressies en momenten onderweg. Oordeel zelf maar!