Skip to main content

ZAES Cycling Wear

Zaes Cycling wear is een leverancier van Custommade fietskleding voor verenigingen en bedrijven. Het bedrijf werkte volgens een manueel proces waarbij er veel afstemming was met de klanten. Hierdoor was het proces heel arbeidsintensief. Nagenoeg alle producten waren build-to-order met zeer kleine hoeveelheden per item. Gevolg was dat het proces heel fijnmazig was in zowel verkoop als operatie met een grote kans op fouten.

Gedurende twee jaar heb ik de ondernemer begeleid in het professionaliseren van zijn processen op alle fronten (met uitzondering van verkoop). Een van de speerpunten in dit traject was het opzetten van een klantenportal om het hele proces te stroomlijnen.

Uiteindelijk is ZAES verkocht aan een grote concurrent. Deze overname is begeleid door een financieel specialist die uit mijn netwerk kwam.

“Tussen 2016 en 2018 heeft Ubbo ons kleine maar snelgroeiende custom-fietskleding bedrijf ZAES geholpen met het operationaliseren van de strategie.

Hierbij heeft hij onder andere veel stappen gezet in het uitbouwen van een goed werkend bestelportal en heeft hij het logistieke proces verbeterd. Als steunpilaar van de ondernemer heeft Ubbo tevens op vele fronten geholpen en geadviseerd om het bedrijf professioneler te maken.

Daarnaast beschikt Ubbo over een groot netwerk van specialisten die hij graag inzet om de bedrijfsvoering te verbeteren. Zo heeft Ubbo een nieuwe accountant geïntroduceerd die perfect aansloot bij ons als bedrijf en die  nu nog onze zaken behartigd, ook na de verkoop van ZAES aan een strategische partner.”


Pascal Vergeer

Ondernemer / DGA ZAES Cycling Wear